How Much Do You Know About India? – Take This Quiz!

Test your Indian GK


I know you love India and you don’t need to prove it. But still, ask yourself, how well do you really know about India?

Here are some random questions about India which you need to answer very quickly.

Take this quiz, do an excellent score, and share with your friends and ask them to take the simple quiz.

So, let’s start with this basic question.

#1. Which is the highest peak of India?

highest peak of India
  1. Nanda Devi
  2. Kangchenjunga
  3. Mount Everest
  4. Trisul

Answer – Mount Kangchenjunga (Himalayas)

Kangchenjunga is the third highest mountain in the world and the highest in India with an elevation of 8,586 meters (28,169 feet). This Himalayan range mountain is located between Nepal and Sikkim, India.

#2. Which Indian city is also known as the ‘Silicon Valley of India”?

Silicon Valley of India
  1. Mumbai
  2. Gurugram
  3. Bangalore
  4. Pune

Answer – Bangalore

Bangalore (officially known as Bengaluru) is the capital of India’s southern Karnataka state and home to numerous IT companies, such as ISRO, Wipro, Infosys, and HAL. Bangalore is the fifth-highest-income Indian city by GDP per capita ($1,420 nominal).

#3. Which of these religion was NOT founded in India?

non indian religion
  1. Hinduism
  2. Taoism
  3. Buddhism
  4. Sikhism

Answer – Taoism

Taoism is traced back to Laozi, a philosopher in ancient China, who wrote a book called “Tao Te Ching.” Taoism or Daoism is a religious or philosophical tradition of Chinese origin which emphasizes living in harmony with the Tao.

#4. The national animal of India is?

national animal of India
  1. Royal Bengal Tiger
  2. Elephant
  3. Lion
  4. Cow

Answer – Royal Bengal Tiger

Royal Bengal Tiger is the National animal of India. The Bengal tiger is a Mainland Asian tiger population in the Indian subcontinent. It was treated as the nominate tiger subspecies prior to 2017. This tiger population was estimated at fewer than 2,500 individuals by 2011.

#5. Which of these Indian cities is the largest in terms of population?

large population in India
  1. Delhi
  2. Bangalore
  3. Mumbai
  4. Kolkata

Answer – Mumbai

Mumbai is having a population of 23.5 million in 2017. Mumbai is also the financial capital of India.

#6. Who built the Red Fort Delhi?

Red Fort Delhi
  1. Akbar
  2. Aurangzeb
  3. Jahangir
  4. Shah Jahan

Answer – Emperor Shah Jahan

Emperor Shah Jahan commissioned the construction of the Red Fort on 12 May 1639, when he decided to shift his capital from Agra to Delhi.

#7. Can you identify this building?

Gateway of India
  1. Taj Mahal
  2. Gateway of India
  3. Charminar
  4. India Gate

Answer – Gateway of India

Yes, It is Gateway of India in Mumbai. The Gateway of India is an arch monument built during the 20th century in Mumbai, India.

#8. Which is the widest river in India?

widest river in India
  1. Ganga
  2. Godavari
  3. Brahmaputra
  4. Yamuna

Answer – Brahmaputra River

The Brahmaputra is the widest river in India. The Brahmaputra is one of the major rivers of Asia, a trans-boundary river which flows through China, India, and Bangladesh.

#9. Which is the largest Indian state in terms of size?

largest Indian state
  1. Madhya Pradesh
  2. Rajasthan
  3. Maharashtra
  4. Uttar Pradesh

Answer – Rajasthan

India’s largest state Rajasthan is more than 92 times bigger than smallest state Goa (3,702). Rajasthanis followed by Madhya Pradesh and Maharashtra. Madhya Pradesh is larger than Maharashtra by a narrow margin of 532 sq km.

#10. What is the National Tree of India?

National Tree of India
  1. Mango
  2. Bamboo
  3. Deodar
  4. Banyan

Answer – Indian Banyan

Indian banyan (Ficus bengalensis) root themselves to form new trees and grow over large areas. Because of this characteristic and its longevity, this tree is considered immortal and is an integral part of the myths and legends of India.


Like it? Share with your friends!

1 comment, 81 shares

One Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Everything is very open with a really clear explanation of the challenges. It was truly informative. Your site is very helpful. Many thanks for sharing!